Souvenirs maken

In het kader van LF2018 werd door de gemeente Heerenveen subsidie beschikbaar gesteld voor projecten die cultuur en toerisme aan elkaar verbonden. Samen met Jachthaven De Drijfveer in Akkrum heeft It Erfskip dit vormgegeven en hier uitvoering aan gegeven, We verbonden de (tijdelijke) mienskip fan Fryslân met cultuur. We hebben dat gedaan door met toeristen (campinggasten, ligplaatshouders, passanten en gasten) die in het kader van LF2018 een bezoek brengen aan Akkrum, duurzame tastbare souvenirs van pure materialen te maken met een verhaal.

Er zijn twee workshops georganiseerd, mensen konden zich aanmelden voor een workshop houtbewerken of vlechten met wilgentenen (begeleid door vlechtkunstenaar Esmé Hofman) of houtsnijden (beeldhouder Pyr Bosma)

En er is een ” inloopdag” georganiseerd waarop mensen konden deelnemen aan het maken van community-kunstwerken. Gedurende de dag zijn er mensen gemobiliseerd die kortere of langere tijd meegewerkt hebben aan de totstandkoming van de kunstwerken. In totaal hebben ruim 20 mensen meegeholpen. Daarnaast zijn er vele gasten van de jachthaven en ook mensen die de fotoroute Akkrum liepen even komen kijken wat er gebeurde hetgeen positieve reacties opleverde.

Aan het eind van de dag was een kleine kerkbank getransformeerd tot kano. Deze heeft een prominente plek gekregen tussen 2 bomen voor de haven. Een grote kerkbank is ontdaan van oude verflagen en voorzien van allerhande vlechtbeesten (thema boven en onder de waterlijn: vissen, vlinders, bijen etc.). Hierdoor is een uniek kunstzinnig zitelement ontstaan.  De bank, in zijn nieuwe verschijningsvorm heeft een mooie plek gekregen op het jachthaventerrein.