Het begin

“It Erfskip” is Fries voor ‘nalatenschap’ of ‘erfgoed’.

Kort na de benoeming van Leeuwarden-Fryslân tot Culturele Hoofdstad is in 2016 de stichting in het leven geroepen.

De projecten die door It Erfskip worden geïnitieerd zijn gericht op participatie en bewustwording van inwoners en bezoekers van Friesland.
Door het ontwikkelen van aansprekende producten van lokale en hernieuwbare grondstoffen visualiseren we maatschappelijke vraagstukken en stimuleren we de circulaire maakindustrie.

De Fryske trui is hier een mooi voorbeeld van; het staat symbool voor de waarde van lokale reststromen zoals gebruikte wol en lokaal geteelde grondstof zoals vlas.

Het Kernteam

Zakelijk leider

Karin Langeslag

Opgegroeid als ‘een van de jongste’ in een groot gezin. Mijn jeugd bestond uit samen delen en samen werken op de boerderij. Na mijn studies Botanisch analiste en biologie docente ben ik werkzaam geweest in het onderwijs en later in de automatisering. In mijn eigen gezin was altijd plaats voor kwetsbare kinderen die via Europa Kinderhulp tijdens de vakanties bij ons woonden. Daarnaast hebben wij een aantal hulphonden opgevoed. Ik was 7 jaar wensvervuller bij Make-A-Wish Nederland toen ik kennis maakte met Stichting It Erfskip. Het sociale aspect en de maatschappelijke betrokkenheid van de stichting spreken mij aan en ik denk mijn kwaliteiten; structureren en organiseren goed in te kunnen zetten. Ik wandel graag, vind het heerijk om vogeltjes te spotten. Ik fotografeer veel en beheers meerdere ambachten. Bij alles wat ik doe laat ik mij graag inspireren door natuur & cultuur. Ik ben perfectionistisch, houd van details en ben steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ik ben nieuwsgierig en sta open voor innovatieve ontwikkelingen.

Artistiek leider

Eileen Blackmore

Kunst, wiskunde, samenleving en natuur. En de verbindingen ertussen zijn blijvende onderdelen in mijn leven. Duurzaamheid begon bij me te dagen toen ik als klein kind een eigen stukje tuin kreeg en leerde van mijn vader hoe zaadjes plantjes werden en één aardappel een pan vol werd. Uitvinder, kunstenaar of boer worden werd uiteindelijk een mix van het alles. Na afstuderen als art director aan de kunstacademie in 1995 ben ik twee bedrijven gestart: een webstudio waarin ik met een team websites en online software heb ontwikkeld en House of Design dat eerst een online portal was voor design van over de hele wereld.

Het bestuur

Ernst Janssen

Voorzitter

Jetske Wouda

Secretaris

Johan Tuininga

Penningmeester

Gina Kamsma

Bestuurslid

Heb je vragen of ideeën? Stuur ons een e-mail, we horen het graag.

stuur ons een e-mail