MENU

TEAM

Mieke Hoekstra

Lid kernteam en contactpersoon voor Regio Zuid-Fryslân

It Erfskip ondersteunt en verbindt mensen die samen een mooi product maken dat als souvenir verkocht wordt in 2018. De souvenirs die we maken zijn puur en hebben een verhaal. De uitgangspunten zijn de herinneringen aan Fryslân, Friese ambachten, het landschap of een koppeling met één van de programma’s van CH2018.
Van dit soort thema’s word ik blij. Natuur is voor mij een grote inspiratiebron. Als ik de kunstenaars en andere betrokkenen over hun ideeën hoor praten, gaat ook bij mij de energie stromen. Ik vind het prachtig wanneer mensen samen iets bedenken en maken. Bij It Erfskip voegen we daar nog iets aan toe door er ook groepen bij te betrekken die anders regelmatig buiten de boot vallen. En er is aandacht voor natuur en ambacht. Binnen het project breng ik mensen met elkaar in contact en zorg ik ervoor dat ze samen in beweging komen. Op die manier probeer ik van betekenis te zijn voor Fryslân, een provincie waar een stuk familiegeschiedenis ligt en waarvan ik hou.
Ik help mee om It Erfskip vorm te geven en breng verbindingen tot stand tussen mensen, ontwerpers en kunstenaars en organiseer ik onder andere maaksessies. Ook zet ik mijn creativiteit in om zelf ook souvenirs te ontwikkelen en te maken. Mijn kracht ligt in het combineren van denken & ontwerpen met verbinden & doen.
Mieke Hoekstra