MENU
 

OVER IT ERFSKIP

Onze visie en ambitie

Stichting It Erfskip is het Friese designlabel dat duurzame producten ontwikkeld door het op sociale wijze samenbrengen van mensen & organisaties. De producten ‘Makke yn Fryslan’ staan voor cultuur en natuur van Friesland en worden gemaakt van lokale en hernieuwbare grondstoffen. Hiermee dragen we bij aan de bewustwording van de echte waarde van productie!

Werkwijze

Elk jaar ontwikkelen we één product (misschien 2 of 3) die als icoon dient voor het label ‘Makke yn Fryslân’. Het ontwikkelen van een product is altijd een reactie op een maatschappelijk vraagstuk en gemaakt van circulair materiaal.

Het product komt voort uit een traject waarin we aan de slag gaan met grondstoffen uit Fryslân welke hernieuwbaar zijn of uit gerecycled materiaal komen. Samen met ontwerpers, makers, ambachtslieden en studenten zoeken we elementen die de Fryske cultuur uitstralen. De basis hiervoor zoeken we in de verhalen, de (maak)geschiedenis, het landschap en andere specifieke eigenschappen van Fryslân en haar inwoners.

Naast de eigen producten bieden we onze diensten aan aan het bedrijfsleven in Fryslan om in overleg met hen tot circulaire Fryske relatie/kerstgeschenken te komen, een maaksessie te organiseren of een product te ontwerpen.

We organiseren activiteiten voor de bewustwording van de echte waarde van producten en het belang van een meer duurzamere wereld. Bij deze projecten willen we verschillende groepen mensen uitnodigen die keuzes maken die betrekking hebben op duurzaamheid, zoals o.a. (horeca)ondernemers. Daarnaast betrekken we studenten en leerlingen die keuzes maken voor een hopelijk duurzame toekomst en ontwerpers en kunstenaars die kiezen voor een circulair materiaal om een product te maken.

Door de Fryske elementen terug te laten komen in onze producten en projecten verbinden we de verhalen en generaties van de Fryske cultuur.

Onze Kernwaarden

Circulair

Lokaal

Sociaal

Via deze drie kernwaarden ontstaan er dwarsverbanden met de mienskip en het Fryske erfgoed.

 

 

 

 

(foto’s: Tryntsje Nauta)

TEAM

It-Erfskip_Eileen-Blackmore

Eileen Blackmore

Lid kernteam
It-Erfskip_Dick-Visser

Dick Visser

Lid kernteam
It-Erfskip_Karin-Langeslag

Karin Langeslag

Lid kernteam
Heb je vragen of ideeën? Stuur ons een mailtje. We horen het graag!