MENU
 

OVER IT ERFSKIP

Onze visie en ambitie

It Erfskip is een Social Design Lab waarin producten in co-creatie worden ontwikkeld als souvenir.

 

De souvenirs die we ontwikkelen zijn puur en hebben een verhaal. De uitgangspunten zijn de herinneringen aan Fryslân, Friese ambachten, het landschap of hebben een koppeling met één van de programma’s van LF 2018.  It Erfskip ondersteunt en verbindt mensen die samen een mooi product maken dat als souvenir worden verkocht.

 

In eerste instantie ontwikkelen we souvenirs  voor Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. Onze ambitie is om een structureel het designlabel voor souvenirs in Fryslân te worden.

 

Onze werkwijze

Een Erfskip-souvenir maken we altijd samen. Zo ontlokken we ontmoetingen en herinneringen. In dit proces verbinden we talenten, worden ambachten herontdekt en innovatie gestimuleerd.

We betrekken ontwerpers, ambachtslieden en alle enthousiaste makers om samen een tastbare herinnering te maken van Fryslân. Een souvenir is ‘makke yn Fryslân’ van lokale materialen door mensen van ver en dichtbij in samenwerking met alle bewoners uit Fryslân.

Onze Kernwaarden

Via deze vier kernwaarden ontstaan er dwarsverbanden met de mienskip en het Fryske erfgoed. Op deze manier geven wij vorm aan een belangrijke doelstelling van LF2018: via kunst, design, cultuur en ambacht werken aan een Iepen Mienskip.

Tegels 'fingerprints of nature' in productie

Waarom doen we dit?

Fryslan

Omdat Leeuwarden Fryslân in 2018 culturele hoofdstad is.

Ontmoeten

Omdat Iepen Minskip begint met een ontmoeting.

Verhaal

Omdat we trots zijn op Fryslân en benieuwd zijn naar herinneringen die mensen hebben en mee terug nemen naar hun eigen plek.

Souvenir

Omdat we met onze duurzaam en sociaal gemaakte producten de rijkdom van Fryslân willen laten zien.

TEAM

iterfskip-team-eileen

Eileen Blackmore

Lid kernteam
mieke-web

Mieke Hoekstra

Lid kernteam

Karin Langeslag

Lid kernteam
Heb je vragen of ideeën? Stuur ons een mailtje. We horen het graag!